Kålpudding
Kategori: Allmänt
Fantastisk god och förhållandevis enkel rätt att tillaga. Den ger mycket mat och går bra att frysa in i lunchlådor.
Ingredienser
0.25 Vitkåls huvud (ca)
4 portioner vitt ris
0.25 Vitkåls huvud (ca)
4 portioner vitt ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
ca 300 g sojafärs
Havregrädde
Soja
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong
ev. ströbröd
Gör så här
1: Koka riset enligt anvisningar på paket
2: Hacka den gula löken, pressa den vita och fräs i oljan.
1: Koka riset enligt anvisningar på paket
2: Hacka den gula löken, pressa den vita och fräs i oljan.
3: Vänd ner sojafärsen i fräset
4: Lös bujljongtärningen i en skål med några matskedar kokhett vatten.
5: Krydda färsen med buljong, soja, salt och peppar. Tänk på att grädden mildrar smaken, så gör färsen lite mer smakrik än du annars skulle.
4: Lös bujljongtärningen i en skål med några matskedar kokhett vatten.
5: Krydda färsen med buljong, soja, salt och peppar. Tänk på att grädden mildrar smaken, så gör färsen lite mer smakrik än du annars skulle.
6: Täck botten på en form med ris, sojafärs och vitkål. Rör runt med en slev i formen, så att allt blandas.
7: Täck med havregrädde.
8: Strö eventuellt över ströbröd.
9: Låt stå ca 40 minuter i 175°
Och fortfarande kommer det inga bilder, eftersom jag inte hittar laddaren till min kamera. Det ser gott ur. Tänker gott, med gott och gott, som luktar fantastiskt när det kommer ur ugnen. Det är min kålpudding!
9: Låt stå ca 40 minuter i 175°
Och fortfarande kommer det inga bilder, eftersom jag inte hittar laddaren till min kamera. Det ser gott ur. Tänker gott, med gott och gott, som luktar fantastiskt när det kommer ur ugnen. Det är min kålpudding!