Pastagratäng med currysmak
Kategori: Allmänt
Ingredienser
ca 250g pasta av valfri sort
150g sojafärs
1 dl ärtor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 cm färsk ingefära
1 msk matolja
½ tärning grönsaksbuljong
Curry
Chilipeppar
Skvätt citron
Kokosmjölk
2 msk röd currypasta (OBS! Se till att den är vegansk.)
Gör så här:
1: Koka pastan enligt anvisningar. Den ska vara en aning hård när du häller av vattnet, eftersom den blir mjukare i ungnen sen.
2: Hacka löken. Pressa vitlök och ingefära. Fräs dessa i oljan.
3: Blanda ner ärtorna.
4: Blanda ner sojafärsen.
5: Krydda med spadet från en halv buljongtärning, samt smaka av med chlipulver, curry och citron.

6: Koka upp kokosmjölken tillsammans med currypastan. Låt koka ca 10 minuter.
7: Blanda pastan, sojafärsen och såsen i en ungsfast form.

8: Grädda i 250° ca 30 minuter.

Jag serverade min gratäng med en tomatsallad, som jag "kryddat" med en skvätt vitvinsvinäger, basilika och linfröolja.