No bake cheesecake!
Kategori: Allmänt
Sjukt sugen på nått gott, men nyttigt drog jag en chansning och komponerade ihop en cheesecake. Måtten är inte exakta eftersom jag dels tog det som fanns hemma och dels höftade... mycket. Var därför uppmärksam på både konsistens och smak om ni provar att göra en egen. :)
Ingredienser
Botten
2 dl solrosfrön
8 torkade dadlar
1 dl jordnötssmör
½ dl kakao
½ dl rismjölk
Fyllning
½ paket naturell tofu.
1 msk sirap (agavesirap)
½ lime (saften)
Topping
1 passionsfrukt
½ paket naturell tofu.
1 msk sirap (agavesirap)
½ lime (saften)
Topping
1 passionsfrukt
Gör så här
1: Mixa solrosfrön för sig under några minuter, tills de blivit finfördelade och börjar klumpa sig igen.
2: Blanda ner dadlar och kakao. Mixa tills allt är finfördelat.
3: Blanda ner jordnötssmör. Mixa.
4: Tillsätt rismjölk tills blandningen når en riktigt kletig konsistens.
5: Täck botten på en liten form (min är ca 15 cm rätt över, men då har jag en tjock cheesecake) och ställ i kylen ca 30 minuter.
6: Mixa tofu, sirap och lime-saften.
7: Täck den kylda botten.
8: Låt stå i kyl ca 10 minuter, täck sedan med innanmätet från en passionsfrukt.
1: Mixa solrosfrön för sig under några minuter, tills de blivit finfördelade och börjar klumpa sig igen.
2: Blanda ner dadlar och kakao. Mixa tills allt är finfördelat.
3: Blanda ner jordnötssmör. Mixa.
4: Tillsätt rismjölk tills blandningen når en riktigt kletig konsistens.
5: Täck botten på en liten form (min är ca 15 cm rätt över, men då har jag en tjock cheesecake) och ställ i kylen ca 30 minuter.
6: Mixa tofu, sirap och lime-saften.
7: Täck den kylda botten.
8: Låt stå i kyl ca 10 minuter, täck sedan med innanmätet från en passionsfrukt.

Låt gärna kakan stå i kylen över natten, eftersom rawfood-aktiga kakor ofta blir bättre om dom får vila. Jag måste dock erkänna att jag tjuvsmakat många gånger på smeten.. Båda smetarna.. och kakan. Men hysch... Det kommer finnas kvar så att man kan få cheesecake till frukost imorgon!