Cheesecake utan nötter
Kategori: Allmänt
Ingredienser
Nedersta lagret
3 dl solrosfrön
Nedersta lagret
3 dl solrosfrön
10 dadlar
1 msk kakao
1 msk chiafrön
1 msk kokosolja
Toplagret
3 dl blötlagda solrosfrön
Innanmätet från 1 apelsin
3 dl blötlagda solrosfrön
Innanmätet från 1 apelsin
det rivna skalet från en apelsin
1 msk kokosolja
1 msk kokosolja
1 msk socker
1 tsk vanillinsocker
några droppar citron
Garnering
100g mörk blockchoklad
ca 50g kokosfett
en nypa chili
1 tsk olivolja
Grovt rivet apelsinskap
Gör så här
Gör så här
1: Blötlägg 3 dl solrosfrön över natten
2: Mixa de torra solrosfrönen till bottenlagret länge. De ska vara ett fint pulver när det är klart.
3: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa
4: Tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter och placera denna i frysen.
5: Mixa de blöta solrosfrönen för topplaget tills de är en grynig smet.
6: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa länge, tills det är en slät smet.
7: Stryk ut den släta smeten på bottenlagret i formen och placera åter i frysen.
8: Smält blockchoklad, kokosfett, oljan och chilin i ett vattenbak.
9: Stryk ut detta över den kalla kakan i formen.
10: Riv skal från en tvättad apelsin och pynta med detta.
11: Låt kakan stå kallt, helst några timmar tills den serveras.
2: Mixa de torra solrosfrönen till bottenlagret länge. De ska vara ett fint pulver när det är klart.
3: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa
4: Tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter och placera denna i frysen.
5: Mixa de blöta solrosfrönen för topplaget tills de är en grynig smet.
6: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa länge, tills det är en slät smet.
7: Stryk ut den släta smeten på bottenlagret i formen och placera åter i frysen.
8: Smält blockchoklad, kokosfett, oljan och chilin i ett vattenbak.
9: Stryk ut detta över den kalla kakan i formen.
10: Riv skal från en tvättad apelsin och pynta med detta.
11: Låt kakan stå kallt, helst några timmar tills den serveras.
