otterlyfantastic.blogg.se

Enkel mat för den nyfikne

Cheesecake utan nötter

Kategori: Allmänt

 
Ingredienser

Nedersta lagret
3 dl solrosfrön
10 dadlar
1 msk kakao
1 msk chiafrön
1 msk kokosolja
 
Toplagret
3 dl blötlagda solrosfrön
Innanmätet från 1 apelsin
det rivna skalet från en apelsin
1 msk kokosolja
1 msk socker
1 tsk vanillinsocker
några droppar citron
 
Garnering
100g mörk blockchoklad
ca 50g kokosfett
en nypa chili
1 tsk olivolja
Grovt rivet apelsinskap


Gör så här

1: Blötlägg 3 dl solrosfrön över natten
2: Mixa de torra solrosfrönen till bottenlagret länge. De ska vara ett fint pulver när det är klart. 
3: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa
4: Tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter och placera denna i frysen. 
5: Mixa de blöta solrosfrönen för topplaget tills de är en grynig smet. 
6: Blanda ner resten av ingredienserna och mixa länge, tills det är en slät smet. 
7: Stryk ut den släta smeten på bottenlagret i formen och placera åter i frysen. 
8: Smält blockchoklad, kokosfett, oljan och chilin i ett vattenbak. 
9: Stryk ut detta över den kalla kakan i formen. 
10: Riv skal från en tvättad apelsin och pynta med detta. 
11: Låt kakan stå kallt, helst några timmar tills den serveras. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: