Minipizzor
Kategori: Allmänt
Ingredienser
Deg
50g jäst
50g jäst
5 dl ljummet vatten
1 nypa salt
2 msk olja
ca 1.2 liter vetemjöl
Tomatsås
ett paket krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Olivolja
chilipulver, salt och peppar efter smak.
Fyllning
På mina hade jag: Kronärtskoka, soltorkade tomater, oliver, svamp, purjolök, samt en topping med sojaost.
Gör så här
1: Smula jästen i en bunke.
2: Häll över det ljumma vattnet lite i taget och låt jästen lösa upp.
3: Blanda ner salt och olja.
4: Blanda ned mjöl tills degen är fast och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
Instruktioner för knådning, finns i receptet Veganska kanelbullar.
5: Koka under tiden tomatsåsen. Fräs vitlök i olja tillsammans med kryddorna.

6: Häll över tomaterna. Låt koka ca 20 minuter och ställ sedan på svalning.

7: Vält ut den jästa degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda den till en orm och dela ormen i mindre delar.

8: Knåda delarna och forma dem till bollar.

9: Kavla sedan ut dem,så tunt du kan och lägg på en form med smörpapper.

9: Klä dina pizzor med den fyllning du vill ha.

10: Grädda ca 10 minuter i ugn, 225°
(Tänk er här en bild på fyra små pizzor av perfektion, som jag glömde knäppa och säg för er själva: Det där såg sjukt gott ut!)