otterlyfantastic.blogg.se

Enkel mat för den nyfikne

Minipizzor

Kategori: Allmänt

 
Ingredienser
 
Deg
50g jäst
5 dl ljummet vatten
1 nypa salt
2 msk olja 
ca 1.2 liter vetemjöl
 
Tomatsås
ett paket krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Olivolja
chilipulver, salt och peppar efter smak. 
 
Fyllning
På mina hade jag: Kronärtskoka, soltorkade tomater, oliver, svamp, purjolök, samt en topping med sojaost. 
 
 
 
Gör så här

1: Smula jästen i en bunke. 
2: Häll över det ljumma vattnet lite i taget och låt jästen lösa upp. 
3: Blanda ner salt och olja. 
4: Blanda ned mjöl tills degen är fast och smidig. Låt jäsa i 30 minuter. 
Instruktioner för knådning, finns i receptet Veganska kanelbullar. 
 
5: Koka under tiden tomatsåsen. Fräs vitlök i olja tillsammans med kryddorna.
 
 
 
6: Häll över tomaterna. Låt koka ca 20 minuter och ställ sedan på svalning. 
 
 
 
 
7: Vält ut den jästa degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda den till en orm och dela ormen i mindre delar. 
 
 
 
 
8: Knåda delarna och forma dem till bollar.
 
 
 
9: Kavla sedan ut dem,så tunt du kan och lägg på en form med smörpapper. 
 
 
 
9: Klä dina pizzor med den fyllning du vill ha.
 
 
 
 
 
10: Grädda ca 10 minuter i ugn, 225°
 
(Tänk er här en bild på fyra små pizzor av perfektion, som jag glömde knäppa och säg för er själva: Det där såg sjukt gott ut!)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: