Crepes med tre olika sorters fyllning
Kategori: Allmänt
Idag anlände två små köksslavar till mitt kök. Båda två sattes i hårt arbete under sträng övervakning och resultatet blev dessa helt fantastiska crepes! Receptet är lite speciellt eftersom det är i många delar: Först ingredienser, sedan hur själva pannkakan och crepsen görs. Därefter recepten för de olika fyllningarna.
Ca 20 fantastiska crepes.
Tidsåtgång: ca 60 minuter för 3 personer
Pannkaka/crepe
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl sojamjöl
2 msk maizena
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
12 dl havremjölk
50g mjölkfritt margarin + extra till stekning
ev. veganost
Gör så här:
1: Blanda de torra ingridienserna till pannkakan
2: Blanda i hälften av mjölken, rör om och blanda sedan i resten.
3: Blanda ner smöret. Voila! Pannkakssmet.

4: Stek pannkakorna och lägg upp dom på en tallrik. Låt svalna så att du inte bränner dej sen.
5: Ta en pannkaka, lägg den på en tallrik och lägg en sträng med fyllning.
6: Rulla ihop den genom att vika in två sidor, vika över en av långsidorna och sedan rulla den.


8: Upprepa tills du fyllt en form. Täck eventuellt med smältbar veganost. Grädda i ugn 225° i ca 15 minuter.

Fylling 1: Rotfruktsfyllning
0.5 liten kålrot
1 morot
2 potatisar (små)
0.5 fänkål
0.5 gul lök
1 grönsaksbuljong
paprikapulver
chilipeppar
spiskummin
rosmarin
vatten
ev. veganost
1: Hacka alla ingridienser fint.
2: Koka upp ca 2 dl vatten. Låt buljongen lösa sig i det. Blanda ner kryddorna.
3: Blanda ner rotfrukterna i grytan, täck med vatten. Smaka av och koka upp.
4: Låt koka utan lock tills rotfrukterna är mjuka. Häll bort eventuellt vatten.
5: blanda ner veganost om du vill ha det.
6: Rulla crepes. Var noga med att få med så lite vätska som möjligt på pannkakan.

Fyllning 2: Svampstuvning
5-6 champinioner
25g mjölkfritt margarin
1 msk maizena
1 dl havregrädde
2 dl havremjölk
salt
vitpeppar
muskotnöt
1: Hacka svampen och stek i smör. Krydda.
2: Blanda ner maizenan, rör om.
3: Häll på grädden och mjölken.
4: Låt koka upp under omrörning. Skaka av.

Nu glömde jag givetvis att fota den färdiga svampstuvningen. Så här ser den ut innan den kokat upp och blivit tjock.
Fyllning 3: Tacofärsfyllning
ca 300g tacofärs
0.5 påse tacokrydda
0.5 gul lök
1 dl majskorn
1: Fräs löken i smör.
2: Blanda ner köttfärsen och stek på
3: Blanda ner tacokryddan, eventuellt med lite vatten.
4: Blanda ner majs.

Igen glömde jag att fota den färdiga färsen. XD
Här är den med lite blandad tacokrydda! Man tager vad man haver!
Och så slutligen en bild på alla tre fantastiska sortsers crepes:
