otterlyfantastic.blogg.se

Enkel mat för den nyfikne

Marinerad Portabello

Kategori: Allmänt

Min första erfarenhet av portabello! Jag har aldrig tidigare smakat, lagat eller använt portabello i min mat, men efter att ha läst ett recept där svampen användes bestämde jag mig för att prova med ett eget. Om det är någon av er som vill prova det här receptet skulle jag råda er att skära bort den svarta delen av svampen. Den som är precis under hatten. Kryddningen och svampen i sig blev lyckade, men det svarta under förstörde det lite för mig. 
 
Tillagningstid: ca 10 minuter (+ tid för marinering)
 
Ingredienser
1 portabello (svamp)
2 msk olivolja
1 tsk soja
1 ytte pytte droppe rökessens
1 liten pressad vitlöksklyfta
chilipeppar
salt
 
Gör så här

1: Blanda alla ingridienserna till marinaden väl. 
2: Gnid in marinaden i svampen och låt marinera i minst 2 timmar. 
3: Stek/grilla på svag värme några minuter på var sida i veganskt smör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag valde att servera min svamp med en grönsallad, dressing (gjord på soja-yoghurt, vitlök och örter) och kidneybönor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tips: Portabellon går bra att grilla. Gör då spett med tillexmpel paprika, majs, körsbärstomater och rödlök till. 
 
 
 
Tillägg 2013-07-21: Provade igen att göra portabellon. Den här gången skar jag bort allt det svarta innan marineringen och kryddade dessutom smöret i stekpannan med extra vitlök, chili och spiskummin. Det blev otroligt gott! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: