Vegansk stugpaj
Kategori: Allmänt
Tidsåtgång ca 50 minuter
Ingredienser
500g Sojafärs
0.5 paprika
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk rapsolka
1 tärning grönsaksbuljong
1 ytte, pytte droppe rökessens
1-2 msk soja
1 grön paprika
spiskummin
chilipeppar
oregano
8 potatisar
1-2 dl havremjölk
1 dl havregrädde
50g mjölkfritt margarin
svartpeppar
salt
muskotnöt
Gör så här:
1: Börja med att skala och dela potatisen. Koka den i lätt saltat vatten.
2: Värm rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök.
3: Vänd ner sojafärsen och krydda. Smaka av. Låt steka ihop.

4: Häll bort vattnet från potatisen när den kokat klart.
5: Lägg ner smöret och mosa potatisen med en potatisstamp i grytan.
6: Krydda och blanda ner grädden och mjölken. Om mosen är för hård, blanda ner mer mjölk.
7: Smaka av.
8: Lägg ner färsen i en ugnsform.

9: Täck med potatismosen. Grädda i ugnen, 225° i ca 30 minuter.

Jag serverade min paj med broccoli, harico verts och morötter. Titta så gott!
