Banankaka
Kategori: Allmänt
Tidsåtgång: ca 10 min + 40 min i ugn.
Ugn: 175°
Ingredienser
3 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 tsk kanel
rivet skal av en halv citron
50 g smält mjölkfritt margarin + en klick till formen
2.5 dl havremjölk
2 övremogna bananer
ca 2 msk kokosflingor (kan bytas mot ströbröd)
Gör så här
1: Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsammans med citronskalet
2: Blanda ner det smälta margarinet
3: Blanda ner mjölken, en dl i taget.

4: Mosa bananerna occh blanda i dem.

5: Smöra en sockerkaksform (som på bilden) och klä den med kokosflingor.

6: Fyll formen med underbart god smet!

7: Grädda ca 35 till 40 minuter i 175°. Se efter med en potatissticka om kakan är klar.
8: Ta ut formen, låt kakan stå och svalna, så att den krymper ihop.
9: Vält ut kakan ur formen.

Tips: Det är vansinnigt gott att hacka ner mörk blockchoklad i smeten. Hade för tillfället ingen hemma, men annars är det en hit!