Vegansk rulltårta
Kategori: Allmänt
Tidsåtgång ca 30 minuter.
Ugn 250°
Ingredienser:
3 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
rivet skal av från en halv citron
50 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk
Sylt, lemoncurd eller annan kreativ fyllning. Jag använde hemmagjord drottningsylt.
Gör så här:
1: Blanda de torra ingredienserna och citronskalet i en skål
2: Blanda ner smöret.
3: Blanda ner hälften av mjölken.
4: Blanda ner resten av mjölken och rör om tills smeten ser ut så här:

5: Smaka på smeten och bli så exalterad över hur episk den är att du skriker ut det till dina vänner över skype.

6: Bred ut smeten tunnt på ett bakplåtspapper.

7: Grädda i ugn, ca 5 minuter. Håll stenkoll, det handlar bokstavligt talat om sekunder mellan att degen är färdiggräddad eller bränd.

8: Ta ut kakan ur ugnen och LÅT DEN SVALNA EN STUND! Bränn dig inte. Lär dig inte det här den hårda vägen!
9: Sockra på kakan och lägg över ett bakplåtspapper.

10: Täck med en annan plåt. Greppa om båda plåtarna och sno raskt runt kakan.

11: Pensla ovanpå bakplåtspapperet med kallt vatten och dra sedan försiktigt lös det. Låt kakan svalna tills den är ljummen.

12: Bred över din kreativa fyllning.

13: Rulla ihop tårtan. Använd gärna bakplåtspapperet till hjälp.

Voila! Kanske inte snyggast, men definitivt god så det räcker. :)
